top of page

Belevingsweekend

 

Kom beleven hoe de natuur jou als professional in beweging brengt!
Als extraatje ontdek je of er een natuurcoach in jou verscholen zit...

23 en 24 april 2022 - Aalter
Balade dans la nature
Wat kan de natuur voor jou betekenen?

Dit weekend is een aanrader voor wie zich verbonden voelt met de natuur en zich graag laat voeden door de energie en natuurwijsheden van de lente!    

Het is gericht naar iedereen die met mensen werkt en wil komen beleven op welke manier de natuur zijn of haar werk verrijkt.

Wat heeft de natuur je te bieden op professioneel vlak? Hoe brengt de natuur je dichter bij jezelf, bij waar je voor staat, bij wat je happy maakt en bij wie je als professional in wezen bent? Hoe werk je nog meer vanuit verbinding met je innerlijke natuur? Hoe kan je de natuur integreren in de begeleiding van anderen?

Vanuit ons natuurhart organiseren we dit graag voor ieder die meer wil werken vanuit verbondenheid met de aarde en met het grotere geheel. En als extraatje ontdek je of er een natuurcoach in jou verscholen zit!

Hoe kan de natuur je inspireren in je werk?

Tijdens dit belevingsweekend ga je aan de slag met oefeningen die jou als mens en als professional doen groeien. Je kijkt via natuurlijke metaforen naar jezelf en komt in contact met een diepere werkelijkheid. Je verkent gedurende twee dagen verschillende werkvormen uit de natuurcoaching, toegepast op je eigen vraagstukken.
De nadruk ligt op je eigen proces.

Voor wie?

Voor iedereen die met mensen werkt en zich verbonden voelt met de natuur, zoals coachen, teamleiders, therapeuten, leerkrachten, managers, psychologen, leidinggevenden, trajectbegeleiders, Ook toekomstige professionals waarvan het pad nog niet volledig duidelijk is, zijn welkom.

Programma op maat

Het programma wordt zo nauw mogelijk afgestemd op het werkveld van de deelnemers.

Het is voor ons belangrijk dat jij als deelnemer een duidelijk zicht krijgt op wat de natuur kan betekenen voor je eigen werk of praktijk. Daarom peilen we bij je inschrijving naar je verwachtingen rond de toepassingsmogelijkheden.

We maken een selectie uit volgende thema’s en werkvormen:

 • meditaties en mindfull aanwezig zijn in de natuur

 • natuurcoaching gekoppeld aan creatieve werkvormen (land-art, tekenen, poëzie…)

 • werken met beweging

 • systeemopstellingen in de natuur

 • oefeningen uit de groepsdynamica en groepsverbinding

 • toepassen van een bestaand model in een natuurcoaching (vb. de kernkwadranten van Ofman)

 • inspiratie opdoen in de natuur

 • werken met belemmerende overtuigingen

 • emotioneel werk

 • loopbaanbegeleiding

 • doelstellingen – projectwerking

 • verbindende communicatie

 • rouw en verlies

 • rituelen

 

Je leert dit weekend geen technieken om te coachen met de natuur. Je komt het zelf beleven, en zal doorheen je eigen proces de kracht van de natuur ervaren.

Wie zijn we?

Dit belevingsweekend wordt begeleid door Ilse Geusens van Shizendo Natuurcoaching en Sonja Van Laecke van Natuurconnect.

Praktisch

Dit belevingsweekend gaat door bij Natuurconnect, Keigatstraat 11, 9910 Ursel (Aalter) op wandelafstand van het Keigatbos en Drongengoedbos. Je stapt buiten en komt meteen in de natuur terecht. De eekhoorns klimmen hier in de bomen en de herten voeden zich in de weide achter en voor ons huis.

Er is voldoende parking voor wie met de auto komt, en we zijn ook makkelijk te bereiken met de trein (station Aalter). We zorgen zelf voor een shuttle van en naar het station van Aalter tot op de locatie.

In de buurt zijn ook verschillende logeer-adresjes, je kan hier meer info rond bekomen via Natuurconnect.  Bij interesse organiseren we ’s avonds een gezellig samenzijn rond de vuurkorf.

Data

Deze tweedaagse vindt plaats op zaterdag 23 april en zondag 24 april van 9u30 tot 17u30.

 

Prijs?

Het weekend kost 280 EUR (excl. BTW) Inclusief cursusmateriaal, koffie, thee, versnaperingen en voor wie wenst een vegetarische broodmaaltijd met soep op de middag.

Je kan niet betalen met KMO-portefeuille maar je krijgt uiteraard wel een factuur en een attest van deelname.

Gratis online kennismakingsmoment

Twijfel je of dit iets voor jou is? Neem deel aan een gratis online kennismaking op 21 februari van 9u30 tot 10u30 .

Benieuwd naar de andere opleidingen ?

Tijdens deze tweedaagse ligt het accent op je persoonlijk proces als professional. Wil je graag zelf leren coachen met de natuur, kijk dan in de agenda naar de andere data voor professionals.
Of neem contact met me op, dan bekijken we samen welke formule het beste bij jou past.

P1020293 - Copie.JPG
bottom of page