Natuurcoaching

Training voor mensen die met mensen werken.
 
Ontdek de coachende kracht van de natuur en integreer de natuur in je huidige manier van werken.
_1020767.JPG
4 tot 11 juli 2020 in de Franse Jura
Initiatieles en kennismaking op 28 maart 2020 in Antwerpen

Je verdiept je in de meerwaarde van de natuur in het kader van een coaching of begeleiding.

Je ontwikkelt de vaardigheid om je klanten, in verbinding met de natuur, te ondersteunen in hun groeiproces. Je verkent manieren om te mediteren, tot inzicht te komen, antwoorden te vinden, blinde vlekken te ontdekken, problemen te analyseren, emoties te ontladen, beslissingen te nemen, blessures te transformeren, hindernissen te deblokkeren, inspiratie op te doen, je eigen ritueel te creëren en nog veel meer.

Je leert een aantal technieken of protocollen om te coachen via de natuur, maar wordt vooral aangemoedigd om die structuur los te laten en te werken vanuit je persoonlijke kracht.

Wat staat er op het programma?
 • Basisfilosofie en uitgangspunten in het werk met de natuur.

 • Twintig bouwstenen van natuurcoaching, de basis voor ontelbare combinaties.

 • Basisoefeningen in natuurcoaching.

 • De natuur als spiegel van onze interne processen en de natuur als healer.

 • De natuur als coach en versterker van je persoonlijke kracht als begeleider.

 • Integratie van de natuur in je huidige werkmethode of competenties, creatie van je eigen methodiek.

 

Methode

Ik ben ecopsychologe en genoot een bijkomende opleiding in de psycho-energetica, een benadering waar je vooral leert werken met de subtiel aanwezige energieën en de impact daarvan op je psyche of gedrag. Dat wil zeggen dat je tijdens deze stage 100% leert vertrouwen op je subtiele fijngevoeligheid, je intuïtie en het grotere geheel waar we onlosmakelijk mee verbonden zijn. Dat vertaalt zich in veel praktijk, uitwisseling en ruimte om zelf te creëren.

 

We besteden aandacht aan de volgende leertrajecten:

 1. Je leert concrete oefeningen waarmee je thuis onmiddellijk aan de slag kan, en verwerft een aantal bouwstenen waarmee je je eigen oefeningen kan ontwikkelen.

 2. Je staat stil bij je manier van begeleiden en onderzoekt wat er nodig is om je aanpak verder te verfijnen. Je verkent ook de specifieke vaardigheden van de natuurcoach.

 3. Je integreert natuurcoaching in je huidige manier van werken en leert zelf oefeningen creëren vanuit je (professionele) bagage, competenties en talenten.

 4. Je leert, vanuit een verbinding met de natuur, meegaan met de natuurlijke flow.

 

"Magic is essentially the higher understanding of nature"

 

Voor wie?

Deze opleiding richt zich tot professionals die anderen begeleiden in hun groeiproces en zich graag verdiepen in de meerwaarde van de natuur in hun werk: coachen, therapeuten, psychologen, leerkrachten, (loopbaan)begeleiders, opleiders, herboristen, natuurbegeleiders, managers, voedingsdeskundigen, kunsttherapeuten…

De opleiding is zowel interessant voor wie individueel coacht als wie met groepen werkt. Ze richt zich tot professionals die niet meer op zoek zijn naar theoretische denkkaders en opgelegde structuren, maar zelf willen beginnen creëren op een natuurlijke manier.

Let op, dit is geen opleiding om te leren coachen of begeleiden. We gaan ervan uit dat je die basis al verworven hebt. Mensen met een startende praktijk of met weinig coachingservaring mogen wel deelnemen, wetende dat bijkomende coachingsopleidingen noodzakelijk zijn om er beroepsmatig mee aan de slag te kunnen.

Tijdens deze opleiding ligt het accent op het begeleiden van anderen. Indien je graag kennis maakt met deze methode en via de natuur bepaalde levensthema’s binnen jezelf in beweging brengt, raden we je de stage De natuur als coach aan.

Praktisch
 • Voor deze opleiding is er een telefonisch intakegesprek om een zicht te krijgen op je verwachtingen en professionele achtergrond.

 • Je krijgt een syllabus ter ondersteuning van de theorie.

 • We werken in een kleine groep van maximaal 9 personen.

 • We werken zoveel mogelijk buiten, maar bij slecht of koud weer doen we de nabesprekingen binnen.

 • Bij mooi weer vertrekken we één of twee keer op daguitstap met picknick.

 • We staan regelmatig stil, zowel letterlijk als figuurlijk. Voorzie warme kledij.

 • Bekijk ook alle andere modules die worden aangeboden in natuurcoaching (verdiepingsstage, supervisiedagen, eindproef...)

​Prijs

​De prijs voor deze opleiding is 965 euro voor de begeleiding van zaterdagavond tot vrijdagavond. Voor 285 euro regel ik je verblijf in een tweepersoonskamer van een ruime vakantiewoning en zorg ik voor een volle koelkast. 
Je verdient een vroegboekkorting van 65 euro indien je het voorschot betaalt voor 15 maart 2020.
 

Dus in de totaalprijs van 1250 euro zit begrepen:

 • een week begeleiding 

 • verblijf in een tweepersoonskamer

 • alle eten en drinken (volle koelkast)


Het vervoer en de activiteiten tijdens je vrije momenten zijn niet inbegrepen.

Verblijf en praktische info

Meer informatie en foto's rond het verblijf, de dagindeling, de fysieke activiteiten en het vervoer vind je hier. 

Twijfel je of dit iets voor jou is? Bel +33 6 76 38 66 68 of stuur een mailtje.  

Benieuwd naar de andere stages ?

Tijdens deze training ligt het accent op het begeleiden van anderen via de natuur en staan we minder stil bij je persoonlijk groeiproces. Indien je graag via de natuur bepaalde thema's binnenin jezelf in beweging brengt, verwijs ik je graag naar het programma voor particulieren.

P1020293 - Copie.JPG