top of page

Aanbevelingen

 
Hartverwarmende bedankingsmails die ik graag met je deel ! 
La nature en miroir

Thank you !

 

Een paar pareltjes van enthousiaste particulieren....

"Ilse heeft de cursus op zo'n manier gegeven dat je niet het gevoel had van leerkracht - leerling. Zij was één van ons in de groep. Ze voelt heel goed aan waar er ergens knopen liggen bij de mensen persoonlijk en weet dit goed te stimuleren en te wenden zodat de ervaringen bij de cursisten vanzelf en natuurlijk binnenkomen, zonder te zeggen wat je "moet" voelen. Ze toonde respect voor ieders wensen en had oog voor de grenzen van ieder van ons. Zij heeft een bovennatuurlijk gevoel en inzicht om pijnpunten of issues bloot te leggen, zonder dat je je geviseerd voelt.

Het was magisch!

Ik heb met open mond staan kijken. Wat ik hier ervaren heb, is moeilijk onder woorden te brengen. In iedere mens schuilt een vermogen tot communicatie dat het wezenlijke overstijgt, door alleen maar te voelen en je open te stellen tot elkaar en de natuur.

Een echte eye-opener en aanrader. 

Dina Van Camp, kleuterleidster

"Voor mij gaat het om een diep en bewust contact leggen met jezelf door middel van verbondenheid met de natuur en met de anderen. Je leert ons kijken en luisteren naar de natuur en naar onszelf. De natuur is naast jezelf de hoofdrolspeler in je proces. Elke oefening is een uitnodiging tot een zoektocht naar antwoorden op je eigen vragen.

Het is leren en genieten, maar ook geven en nemen. Het is ook helemaal opladen en vol inspiratie en kracht opnieuw naar huis gaan. Als ik zin heb om terug te komen is het niet omdat de kracht op is, maar omdat ik bijna hongerig benieuwd ben naar een verdere reis met mezelf..."

Nana Demeyer

"Ik schreef me in voor 'De natuur als coach' omdat ik op zoek was naar een leven in kalmte en bedachtzaamheid, en een leven waarbij ik meer

mijn hart zou kunnen volgen.

Voor mij was deze vijfdaagse een unieke ervaring. Je wordt er ten volle overgeleverd aan de natuur, en dus ook aan jezelf. De natuur biedt stilte en rust en dwingt je tot niets. Je kan er je eigen tempo bepalen. In die stilte en rust wordt je onvermijdelijk geconfronteerd met alle hindernissen, moeilijkheden en zelfs trauma's die je met je meedraagt. Maar de natuur kan je ook de kracht bieden om het negatieve om te buigen

tot iets constructiefs. 

Hiervoor is de begeleiding van de groep en van de coach (jij dus) nodig. 

Bovendien besef je eigenlijk dat de meeste materiële vanzelfsprekendheden uit ons dagelijks leven zoals TV, internet, ongezonde voeding... afleidingen zijn (en misschien ook wel verslavingen) die je weghouden van je eigenlijk doel, namelijk ten volle tot jezelf komen.

Door terug te keren naar de natuur keren we terug naar de natuur van onszelf.

Tijdens de vijfdaagse ben ik echt uit mijn comfortzone getreden en ik kan het iedereen aanraden. Het was vooral een eye-opener en het betreden van een nieuwe wereld voor mij. Ik ben voor een stuk een nieuwe mens geworden, rustiger en positiever."

Arnoud Sneyers

 

"De natuur als coach is een stage die jezelf doet stilstaan bij datgene waar we zo makkelijk aan voorbij lopen, onszelf. Het is dé ideale manier om te vertragen en te leren luisteren naar de antwoorden binnenin. Ik ben dichter bij mezelf gekomen, heb ook enkele beperkende overtuigingen kunnen loslaten en ervoer de kracht van kwetsbaarheid De natuur oordeelt niet, Ilse is een gids die meebeweegt op het ritme van de natuur en net daardoor heel veel bereikt." 

Vicky Willems, change begeleider voor particulieren en bedrijven

"De spiegel van de natuur is magisch. Als je goed kijkt, vertelt hij het boek van de verheldering. Ieder komt in het licht te staan, ieder vindt zijn waarheid. Je laat de deelnemers hu, eigen natuur ervaren in de natuur, en dat is zo’n mooi gegeven. Ik verwierf niet alleen meer inzicht, maar ook meer daadkracht om met dat inzicht aan de slag te gaan. En ik ga meer letten op dingen die gebeuren, en minder op dingen die tot stand komen door mijn wil."

Mariella Claes

"God schrijft, zo heb ik het genoemd. Gezichten in stenen, het gefluister van de bomen, het yinne trillen van de grond als je in het gat springt en je koude voeten ineens warm worden. Gronding is het wat je ginder vanzelf meekrijgt, en van daaruit wordt het andere precies gemakkelijker: inspirerende gesprekken voeren met de anderen met respect voor mekaar en in alle veiligheid, maar ook gesprekken met jezelf, via de intermediair van een boom of een grot, een steen en water in al haar vormen...

Ik denk dat wat je ons hebt aangeboden een mooie ingang is om te werken met de natuur: het landschap laten spreken, dit gesprek versterken via oefeningen en zo de voedende kracht van de natuur ervaren... de natuur die je nieuwe inzichten schenkt. Bij mij heeft het in ieder geval zo gewerkt en werkt het nu nog steeds na. Bedankt."

Johan

"Naar mijn gevoel is het de eerste keer dat ik zo bewust met de natuur bezig ben geweest. Niet dat ik niet van de natuur hou, ik woon in de natuur, weet het te waarderen, maar toch, dit was anders. Was het de combinatie met de mensen om je heen, de plek, mijn eigen proces, transformatie?

Het eerste wat me bij mezelf opvalt nu, is een zekere innerlijke vreugde, een lichter gevoel alsof ik een deel van worstelingen

achtergelaten heb in de Jura.

Het geheel had iets magisch, sprookjesachtig waarin fantasie erg levendig werd, het kind in je ontwaakte, er een glimlach bij me opkwam, je ziet en voelt dan dat het leven mooi en goed is, je keert terug naar een essentie, je krijgt contact met jezelf, je lichaam, je 'wezen', misschien even met de intentie waarmee je naar de aarde bent gekomen? Wat ik zeker weet is dat dit gevoel me van dan af niet meer losgelaten heeft, ik ben de rest van die dagen opgenomen geweest in het geheel van de natuur, de natuur nam mijn beslommeringen, mijn frustraties, zorgen, worstelingen weg en ik moest daar niks voor doen, het ging vanzelf, zelfs mijn fysieke mogelijkheden leken zich aan te passen.

Ik hoefde niet zo nodig nog iets, alles was goed zoals het was, er daalde een rust in mij die me vooral deed beseffen dat ik goed bezig ben, dat ik mijn pad aan het gaan ben, dat er terug licht aan het einde van de tunnel is, dat er vele dingen in mijn leven zijn die erg waardevol zijn, dat ik ook veel goeie dingen gedaan heb (die ik door mijn worstelingen vergeten was), dat er terug een kracht in mezelf aan het groeien is die ik herken, die krachtig is maar ook erg mooi, dat ik daar mooie dingen mee kan doen, maar vooral dat die innerlijke kracht zich terug in mij aan het nestelen is, dat ik er terug op kan rekenen, dat ze niet van plan is mij opnieuw in de steek te laten, ik heb iets overleefd en kan weer verder..."

Nadia Carpentero

 

       

...en van gedreven professionals

"Natuurcoaching voor coaches vertrekt vanuit een duidelijk gestructureerd kader: helder, eenvoudig, to the point. Weinig franjes, rechttoe, rechtaan.  De nadruk ligt absoluut niet op het theoretisch kader wat niet betekent dat er onvoldoende aandacht voor is. Het gaat in wezen om een ervaringsgerichte training waardoor je als coach zelf ondervindt wat natuurcoaching kan betekenen in het scala van mogelijkheden binnen het coachingswerk. De vele variaties in oefeningen, de mogelijkheden om eigen thema’s binnen te brengen, de kans om je toolbox als coach te verruimen, de kansen om zowel als coach, coachee of observator te oefenen, de dagtocht waarbij er verdiepend wordt gewerkt… allemaal elementen die de rijkdom van natuurcoaching illustreren binnen dit aanbod.

Wat naar mijn aanvoelen uniek is, is het model dat Ilse aanbiedt van werkelijk toelaten van wat zich aandient. Het zinnetje: ‘De dag zal zich ontvouwen’ blijft me bij. Ilse is een meester in het begeleiden van wat zich ontvouwt. Onder wat quasi argeloos overkomt, het lijkt alsof er geen structuur is en Ilse zich volledig laat meedrijven met wat de deelnemers vragen, kan je haar grote deskundigheid vermoeden. Nu en dan, zeker in moeilijke situaties, wordt duidelijk hoe bekwaam Ilse als trainer is. Haar aanbod is van een hoge kwaliteit! Een aanrader!"

Anne Breda, Trainer & Coach, Postgraduaat inspirerend coachen

"Je authenticiteit, je eerlijke openheid, je intuïtieve aanpak, je walk-your-talk en het vertrouwen dat je geeft, maakt je aanbod uniek. Ik voelde me op mijn gemak bij jou, het gevoel dat ik volledig mezelf kon zijn. Tijdens het intakegesprek en tijdens de opleiding voelde ik jouw vertrouwen. Een soort vertrouwen dat je mij als deelnemer gaf dat ik het zou kunnen om zelf een oefening te creëren, ook al twijfelde ik aan mezelf. In de praktijk bleek dit effectief het geval te zijn, dankzij jouw professionele begeleiding en opbouw van de opleiding. Ik heb ontdekt dat ik veel intuïtiever ben dan ik dacht en dat mijn intuïtie goed zit, dat ik ze absoluut mag, ja zelfs moet volgen. Door de opleiding tot natuurcoach bij jou te volgen, ben ik natuurcoach geworden. Alle andere coachingtools die ik verzameld heb in mijn jarenlange ervaring als coach kan ik nu integreren bij coachingsessies in de natuur."

 Annick Ottenburgs, HSP-(loopbaancoach), www.happywork.be

"Een week vertoeven in en met de natuur maakt een mens wakker.

Wakker voor wat is.

De natuur zet al je zintuigen open.

De natuur laat je lichaam terug stromen.

De natuur ontbloot je diepste emoties, verlangens...

t’ is alsof de hemel openbreekt na een heftig onweer."

Christel Putzeys

Als ik nu een sessie doe met een klant, dan zijn we allebei heel verwonderd over de rijke informatie die vanzelf naar boven komt. Zijn eigen ontdekkingen geven hem inzicht. Inzichten die van veel dieper komen dan in een gewoon gesprek. De klant ervaart ook heel sterk de uitkomst, hij krijgt er een levend schilderij van. Komt hij voor gezondheidsadvies, dan koppel ik Ayurveda-kennis over voeding en leefstijl aan zijn verhaal.  Met natuurcoaching ontstaat de motivatie tot verandering bij de klant zelf. Om op dat punt te komen via gewone coaching, zijn er veel meer sessies en inspanningen nodig. De natuur toont echter een simpele en directe weg.  

Gerda Coeman , Ayurverdisch coach, www.eki-libre.be

 

      

Geïnspireerd door deze aanbevelingen?

Verken dan mijn aanbod natuurcoaching voor particulieren, organisaties en professionals.

Wil je weten wat voor jou de beste keuze is? Bel +33 6 76 38 66 68 of contacteer mij.

P1020293 - Copie.JPG
bottom of page