Privacyverklaring

Ik bewaar de info die je me doorstuurt tijdelijk, en met respect voor je privacy.

1. Waarom deze privacyverklaring?

Ik hecht veel waarde aan de bescherming van je privacy en persoonsgegevens. Ik gebruik die persoonsgegevens enkel in overeenstemming met de Algemene verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) van 27 april 2016.

Met deze privacyverklaring wil ik duidelijk maken hoe ik jouw persoonsgegevens eventueel verwerk en wat jouw rechten zijn. Door gebruik te maken van deze website ga je expliciet akkoord met deze privacyverklaring en de verwerking van je persoonsgegevens.

2. Wie ben ik?

Deze website is een initiatief van:

Ilse Geusens
576, rue de la Croix Probis
39800 Plasne
Frankrijk

BTW-nummer: vrijstelling BTW
Inschrijvingsnummer (Siret): 53528670200019

E-mailadres: ilse@shizendo.eu
Telefoon: (0033)678.38.66.68

3. Welke persoonsgegevens verwerk ik?

Ik verwerk enkel de persoonsgegevens die ik nodig heb en bewaar die slechts tijdelijk. Ik geef ze niet door aan derden.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik op deze website verwerk:

3.1 Contactinformatie

 

3.1.1 Contactformulier

Als je het contactformulier invult, bewaar ik je naam, voornaam, e-mailadres, telefoonnummer en bericht niet op deze website. Ik laat ze via een SSL-verbinding verzenden naar mijn mailbox. Dit is nodig om met jou te kunnen communiceren.

One.com bewaart je gegevens, One.com maakt deel uit van het EU-U.S. Privacy Shield Framework en respecteert dus je privacy.

Elk jaar wis ik de inzendingen van het contactformulier die meer dan 3 jaar oud zijn, tenzij je inmiddels klant bent. In dat geval hou ik ze bij tot 1 jaar nadat je aangaf geen klant meer te zijn.

 

3.1.2 Inschrijfformulier stages

Als je je inschrijft voor één van mijn stages, bewaar ik je voornaam, achternaam, e-mailadres, telefoonnummer, bedrijfsnaam, bedrijfsadres, BTW-nummer en de antwoorden die je gaf op het inschrijvingsformulier op mijn Dropboxaccount en in mijn adresboek.  Dit is nodig om jouw inschrijving te kunnen verwerken en jou een factuur te sturen. Ze worden ook gedeeld met mijn boekhouder indien dat wettelijk vereist is.

Ik hou je inzending via het inschrijfformulier bij tot 3 jaar nadat je aangaf geen klant meer te zijn.

 

3.1.3 Nieuwsbrief en gratis e-book

Wanneer je je inschrijft op mijn nieuwsbrief en gratis e-book, bewaar ik je naam, voornaam en e-mailadres in mijn adrestool om jou de nieuwsbrief te kunnen sturen.

Ik hou je gegevens bij tot op het moment dat je je uitschrijft voor de nieuwsbrief. Je kan je eenvoudig uitschrijven via de link onder elke nieuwsbrief.

 

3.2 IP-adres

 

Als je deze site bezoekt, bewaart de firewall je IP-adres op een cloudplatform. Dat gebeurt om jouw persoonsgegevens te beveiligen door mogelijke hackers preventief te blokkeren op basis van hun IP-adres.

Je IP-adres wordt bewaard op servers in de VS tot de firewall gedeactiveerd wordt, zodat je bij volgende bezoeken veilig toegang krijgt tot de site. Sucuri, die de firewall beheert, maakt deel uit van het EU-U.S. Privacy Shield Framework en respecteert dus je privacy.

 

4. Welke andere gegevens verwerk ik?

Wanneer je naar mijn website surft, bewaart Google Analytics bepaalde gegevens zoals bijvoorbeeld je browsertype, besturingsprogramma, vermoedelijke plaats van consultatie, uur en dag van consultatie, welke pagina’s je bezocht enz. Deze statistieken zijn volledig anoniem. Ik gebruik ze om het surfgedrag van bezoekers te analyseren en de website te optimaliseren.

Ik heb een bewerkersovereenkomst gesloten met Google en zorgde ervoor dat jouw gegevens niet verder worden gedeeld.

 

5. Hoe beveilig ik jouw bezoek en gegevens?

Deze website werd gemaakt via Wix, die in regel is met de GDPR-wetgeving en zorgt voor de beveiliging van je gegevens.

Ik betaal ook een licentie bij Avast om mijn computer te beveiligen :  Avast Internet Security.

6. Welke rechten heb jij?

Als bezoeker en gebruiker heb je rechten die betrekking hebben op je persoonsgegevens. Het zijn en blijven jouw gegevens.

Wil je één van die rechten inroepen? Stuur me dan even een mailtje via het contactformulier. Ik verwerk je aanvraag binnen 30 dagen nadat jij je identiteit hebt bewezen.

6.1 Recht op informatie

Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens ik verwerk. Op deze website en in deze privacyverklaring doe ik er alles aan om dat helder te maken. Heb je toch een vraag? Geef me dan gerust een seintje.

6.2 Recht op inzage en rechtzetting

Je beschikt over het recht om alle persoonsgegevens die ik van jou heb verwerkt, in te kijken. Eventueel onjuiste of onvolledige persoonsgegevens kan je laten wijzigen of verwijderen.

6.3 Recht op beperking van verwerking

Je hebt het recht om de verwerking van je persoonsgegevens (tijdelijk) stop te zetten onder deze voorwaarden:

  • Tijdens de periode die ik nodig heb om de juistheid van je persoonsgegevens te controleren in geval van betwisting.

  • Tijdens de periode die ik nodig heb om de aanwezigheid van je motief voor het wissen van je persoonsgegevens te beoordelen.

  • Bij onrechtmatige gegevensverwerking, als je verzoekt om beperking van de verwerking i.p.v. het wissen van je persoonsgegevens.

  • Als ik je persoonsgegevens niet meer nodig heb voor de verwerkingsdoeleinden en jij ze nodig hebt voor een rechtsvordering.

 
6.4 Recht om toestemming in te trekken

Je hebt het recht om je op elk moment te verzetten tegen de verwerking van de persoonsgegevens waarvoor je eerder toestemming gaf.

6.5 Recht om je te verzetten tegen automatische besluitvorming

De persoonsgegevens die ik via deze website verzamel, worden niet gebruikt voor automatische besluitvorming.

6.6 Recht op overdraagbaarheid van persoonsgegevens

Als je je persoonsgegevens wil overdragen naar een andere verwerker, dan bezorg ik jou deze graag in een leesbare vorm.

6.7 Recht om te worden vergeten

Je hebt het recht om je persoonsgegevens te laten verwijderen onder deze voorwaarden:

  • Wanneer je persoonsgegevens niet langer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ik ze oorspronkelijk heb verzameld.

  • Wanneer ik je persoonsgegevens enkel heb verzameld op basis van jouw toestemming.

  • Wanneer je persoonsgegevens onrechtmatig werden verwerkt.

  • Wanneer je persoonsgegevens gewist moeten worden overeenkomstig een wettelijke verplichting.

 

6.8 Recht om klacht in te dienen

Ben je van mening dat ik jouw persoonsgegevens onrechtmatig heb verwerkt? Dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Privacycommissie.

 

7. Wijzigbaarheid van deze privacyverklaring

Het is mogelijk dat deze privacyverklaring in de toekomst wordt aangepast. Raadpleeg deze daarom regelmatig. Deze privacyverklaring werd laatst gewijzigd op 31 december 2018.