top of page

Verdiep je werk als natuurcoach

Word natuurcoach in hart en ziel !
Open module voor professionals
IMG_1046.JPG

10-11-12 november 2023

Heb je een extra duwtje nodig om je als natuurcoach te profileren en je legitiem te voelen? Wil je je begeleidingstechniek verfijnen en je gamma aan oefeningen uitbreiden? Kom je dan verder verdiepen in deze levende materie! Je wordt gestimuleerd om je authentieke kracht en unieke aanpak als begeleider verder vorm te geven en te verankeren. Je vergroot je deskundigheid om oefeningen te creëren die aansluiten bij je werkterrein en leert nog meer te vertrouwen op de natuurlijke flow.

Deze vervolgopleiding doet je groeien als natuurcoach, versterkt je zelfzekerheid en verhoogt je creativiteit. Doorheen de aangeboden oefeningen onderzoek je ook je profilering als professional en evolueer je in je innerlijk leiderschap.

Wat mag je verwachten van deze opleiding?
 • Je verruimt je werk met nieuwe oefeningen en technieken, zowel afgestemd op individuele begeleiding als op groepswerk. Je wordt geïnspireerd om hierop te variëren vanuit je eigenheid en authenticiteit.

 • Je verfijnt je vaardigheid om voort te bouwen op wat er zich aandient in de natuur en in de interactie cliënt/natuur.
  Je leert nog meer te vertrouwen op je intuïtie en verdiept de techniek om de natuurlijke flow te volgen, terw
  ijl je de structuur en het therapeutisch-of coachingskader blijft bewaken.

 • Je versterkt je vaardigheid om zelf oefeningen te creëren die aansluiten bij je werkterrein en je professionele bagage. Je wordt begeleid in het ontwikkelen van je eigen methodiek.

 • Je wordt uitgedaagd om vanuit andere zintuigelijke kanalen te werken dan het visuele.

 • Je onderzoekt je profilering en potentieel als professional en transformeert je uitdagingen en blokkades, zodat je groeit in je professioneel leiderschap

 • De inhoud van de opleiding en de keuze van de oefeningen worden steeds afgestemd op de verwachtingen, professionele achtergrond en het werkterrein van de deelnemers. Dit wordt op voorhand bevraagd via een inschrijvingsformulier.

 • Uitwisseling en interactie met andere deelnemers blijft een vaste waarde.

​​​​
Voor wie ?
 • Je bent een professional die anderen begeleidt in hun groeiproces: coach, therapeut, psycholoog, leerkracht, (loopbaan)begeleider, opleider, herborist, natuurbegeleider, manager, voedingsdeskundige…

 • Je volgde een (basis)opleiding in natuurcoaching van minimum 5 dagen, bij Shizendo of ergens anders.

 • Je hebt zin om je vaardigheden in het werk met de natuur te verdiepen en je aanbod op een authentieke manier in de wereld te zetten.

 • Je wil op een natuurlijke manier je eigen methode creëren, helemaal in lijn met wie je bent.

Veel of weinig praktijkervaring?

Vermits de oefeningen die gecreëerd worden steeds anders zijn, is deze opleiding ook verrijkend voor de mensen die reeds een niveau 2 volgden. 

Heb je schrik dat je te weinig praktijkervaring hebt om deel te nemen? Geen probleem, je zal de draad snel weer oppikken!

Prijs

De begeleidingskosten voor deze driedaagse bedragen 475 euro (KMO-portefeuille is niet mogelijk).

De kosten voor eten of overnachting zijn hier niet inbegrepen.

Overnachting

De opleiding wordt georganiseerd bij Sarah Casaer in Lubbeek. Wie dit wenst kan bij haar thuis overnachten, of op zoek gaan naar een slaapplaats in de buurt. Neem contact op voor meer informatie.

Praktische info
 • We werken iedere dag van 9u tot 17u.

 • We werken zoveel mogelijk buiten, maar bij slecht of koud weer doen we de nabesprekingen binnen.

 • Bij mooi weer vertrekken we op daguitstap.

 • Indien je een basismodule volgde bij een andere organisatie, voorzien we een telefonisch intakegesprek om een zicht te krijgen op je verwachtingen en professionele achtergrond. 

Inschrijven?

Inschrijven kan je via de contactpagina. ​

bottom of page