top of page

Mijn verhaal

Van bedrijfspsychologe in de verzekeringssector tot ecopsychologe. En van mijn persoonlijk proces naar mijn missie.
Laat je inspireren door mijn verhaal!
P1020293 - Copie.JPG
Een fijne job, en toch…

 

Na een opleiding bedrijfspsychologie en een master personeelsbeleid start ik in de verzekeringssector. Interessante projecten, fijne collega’s, boeiende opleidingen: ik heb het allemaal. En toch droom ik van bij de start van een job waarin ik buiten kan werken. 

Na een carrière van 15 jaar word ik ontslagen en mijn man krijgt een job aangeboden in Frankrijk. Het ideale moment om onze droom waar te maken! We verhuizen naar de ongerepte natuur van de Franse Jura.

 

Twee jaar later:

 

Mijn dochtertje van acht gaat door een moeilijke periode en doet me schudden op mijn grondvesten. In mijn zoektocht naar oplossingen bots ik op een workshop intuïtieve ontwikkeling. Een openbaring! Ik schrijf me meteen in voor een vierjarige opleiding psycho-energetica zonder goed te weten waaraan ik begin. Ik duik in de diepte van het onbewuste en start een persoonlijk groeiproces dat me nooit meer loslaat.

De puzzelstukjes vallen samen

 

Tijdens deze opleiding ontdek ik de kracht van mijn intuïtie en mijn gave om dat ook bij anderen wakker te maken. Ik ervaar hoe mijn liefde voor de natuur mijn werk met anderen versterkt en hoe de natuur me telkens opnieuw ondersteunt.  Ik maak voor het eerst contact met mijn levensmissie en besef meteen hoe onrealistisch het is om dat ooit nog te verloochenen.  
Mijn missieNatuurlijke verbondenheid creëren om mensen weer in hun kracht te zetten. 

De betekenisvolle interacties met de natuur fascineren me zo dat ik er mijn eindwerk over maak. In 2011 start ik druppelsgewijs met natuurcoaching in Frankrijk en België. Stap voor stap verdiep ik me in de impact van de natuur op het persoonlijk groeiproces.

Mijn werk met particulieren groeit. Een paar jaar later krijg ik de vraag om mijn manier van werken over te dragen aan professionals.

 

 

En ook vandaag…

 

… blijf ik me verder verdiepen in diverse werkvormen in verbinding met de natuur. Iedere klant inspireert me om anders te werken. Iedere professional laat me nieuwe werelden ontdekken. Elke groep daagt me uit op mijn creativiteit.

Ik maak deel uit van een werkgroep ecopsychologie in Frankrijk en geef opleidingen natuurcoaching aan psychologen, therapeuten en coachen in België, Frankrijk en Canada.

“Je academische vorming, je intuïtieve gevoeligheid aan wat er zich afspeelt binnenin de klant, je alertheid voor wat er in de natuur rondom de klant gebeurt en je gestructureerde en pedagogische vaardigheden maken van jou de ideale lesgever. Je vertaalt wat er in de natuur gebeurt naar een gestructureerde aanpak die professionals uit de psychische gezondheidszorg vlot kunnen toepassen.”
Patrick Guérin, auteur in de ecopsychologie

Spreekt mijn verhaal jou aan?
 
Toen ik het woud
had uitverkoren
om van te leren
hoe ik moet bestaan,
blad na blad,
heb ik nog meer lessen genomen
en leerde
wortel te zijn,
diepe poel,
zwijgende aarde,
glasheldere nacht
en langzaam
meer en meer:
het hele woud.
              
  Pablo Neruda

Verken dan mijn aanbod natuurcoaching voor particulieren, coachen/therapeuten en leidinggevenden.

Wil je weten wat voor jou de beste keuze is? Bel +33 6 76 38 66 68 of contacteer mij.

bottom of page