top of page

Mijn verhaal

Van bedrijfspsychologe in de verzekeringssector tot natuurcoach. En van mijn verwerkingsproces naar mijn missie.
Laat je inspireren door mijn verhaal!
P1020293 - Copie.JPG
Een fijne job, en toch…

 

Na een opleiding bedrijfspsychologie en een master personeelsbeleid start ik in de verzekeringssector. Interessante projecten, fijne collega’s, boeiende opleidingen: ik heb het allemaal. En toch droom ik van bij de start van een job waarin ik buiten kan werken.

 

Na een carrière van 15 jaar word ik ontslagen. Onze jongste dochter vecht met zware astma en mijn man krijgt een job in Frankrijk. Het ideale moment om onze droom waar te maken! We verhuizen naar de Jura, middenin de natuur. Zuivere lucht voor mijn dochter, maar weinig werkgelegenheid voor mij…

 

Twee jaar later:

 

Mijn oudste dochter gaat door een moeilijke periode. Ik wil haar beschermen tegen wat mijn broer en vader overkwam – ze kampten met zware psychologische problemen en pleegden allebei zelfmoord – en sleur haar mee naar psychologen en een psychiater. Tevergeefs. Tot een tante me aanraadt om het intuïtiever te benaderen.

 

Toevallig bots ik op een workshop intuïtieve ontwikkeling. Een openbaring! Ik schrijf me meteen in voor een vierjarige opleidng psycho-energetica zonder goed te weten waaraan ik begin. Ik ga er met mezelf aan de slag en ontdek dat ik de pijn uit mijn jeugd heb afgeschermd achter een veel te zwaar rationeel masker. En zo onbewust mijn hoogsensitieve dochter belast…

De puzzelstukjes vallen samen

 

Tijdens mijn opleiding ontdek ik de kracht van mijn intuïtie en mijn gave om dat ook bij anderen wakker te maken. Ik ervaar hoe mijn liefde voor de natuur mijn psycho-energetische werk versterkt en hoe de natuur me telkens opnieuw ondersteunt.

 

Ik raak zo gefascineerd door die betekenisvolle interacties met de natuur dat ik er mijn eindwerk over maak. In 2011 start ik met natuurcoaching in Frankrijk en België. Mijn missie? Natuurlijke verbondenheid creëren om mensen weer in hun kracht te zetten.

 

 

En ook vandaag…

 

blijf ik me verder vormen in natuurlijke begeleidingsvormen zoals Bachbloesems, healing en sjamanisme.
In de werkgroep ecopsychologie bouw ik mee aan een theoretisch kader en een manier om natuurcoaching in België en Frankrijk op de kaart te zetten.

 

Spreekt mijn verhaal jou aan?

 

Verken dan mijn aanbod natuurcoaching voor particulieren, organisaties en professionals.

Wil je weten wat voor jou de beste keuze is? Bel +33 6 76 38 66 68 of contacteer mij.

 
Toen ik het woud
had uitverkoren
om van te leren
hoe ik moet bestaan,
blad na blad,
heb ik nog meer lessen genomen
en leerde
wortel te zijn,
diepe poel,
zwijgende aarde,
glasheldere nacht
en langzaam
meer en meer:
het hele woud.
              
  Pablo Neruda
bottom of page