Natuurcoaching

Training voor mensen die met mensen werken.
 
Ontdek de coachende kracht van de natuur en integreer de natuur in je huidige manier van werken.
_1020767.JPG
30 juni tot 6 juli 2021 in Orval
24 tot 30 oktober 2021 in Orval

Je verdiept je in de meerwaarde van de natuur in het kader van een coaching of begeleiding.

Je ontwikkelt de vaardigheid om je huidige klanten te ondersteunen in hun groeiproces, in verbinding met de natuur. Je ontdekt hoe de natuur onze interne processen weerspiegelt en ervaart de helende kracht van de natuur. Je verkent manieren om te mediteren, tot inzicht te komen, antwoorden te vinden, blinde vlekken te ontdekken, problemen te analyseren, emoties te ontladen, beslissingen te nemen, hindernissen te deblokkeren, inspiratie op te doen en je eigen ritueel te creëren.

Je leert een aantal technieken of protocollen om te coachen via de natuur, maar wordt vooral aangemoedigd om die structuur los te laten en te werken vanuit je persoonlijke kracht.

Mijn doel? Je stimuleren om de natuur te integreren in je manier van begeleiden en zelf oefeningen te creëren in verbinding met de natuur.

Wat staat er op het programma?
 • Basisfilosofie en uitgangspunten in het werk met de natuur.

 • Twintig bouwstenen van natuurcoaching, de basis voor ontelbare combinaties.

 • Verkenning van een aantal basisoefeningen in natuurcoaching.

 • De natuur als coach en versterker van je persoonlijke kracht als begeleider.

 • Integratie van de natuur in je huidige werkmethode of competenties.

 • Creatie van je eigen methodiek en authentieke aanpak

 

Methode

Ik ben psychologe en genoot een bijkomende opleiding in de psycho-energetica, een benadering waar je vooral leert werken met de subtiel aanwezige energieën en de impact daarvan op je psyche of gedrag. Dat wil zeggen dat je tijdens deze opleiding 100% leert vertrouwen op je subtiele fijngevoeligheid, je intuïtie en het grotere geheel waar we onlosmakelijk mee verbonden zijn. Dat vertaalt zich in veel praktijk, uitwisseling en ruimte om zelf te creëren.

 

We besteden aandacht aan de volgende leertrajecten:

 1. Je leert concrete oefeningen waarmee je thuis onmiddellijk aan de slag kan, en verwerft een aantal bouwstenen waarmee je je eigen oefeningen kan ontwikkelen.

 2. Je staat stil bij je manier van begeleiden en onderzoekt wat er nodig is om je aanpak verder te verfijnen. Je verkent ook de specifieke vaardigheden van de natuurcoach.

 3. Je integreert natuurcoaching in je huidige manier van werken en leert zelf oefeningen creëren vanuit je (professionele) bagage, competenties en talenten.

 4. Je leert, vanuit een verbinding met de natuur, meegaan met de natuurlijke flow.

 

"Magic is essentially the higher understanding of nature"

 

Voor wie?

Deze opleiding richt zich tot professionals die anderen begeleiden in hun groeiproces en zich graag verdiepen in de meerwaarde van de natuur in hun werk: coachen, therapeuten, psychologen, leerkrachten, (loopbaan)begeleiders, opleiders, herboristen, natuurbegeleiders, managers, voedingsdeskundigen, kunsttherapeuten, naturopaten, bachbloesemconsulenten…

De opleiding is zowel interessant voor wie individueel coacht als wie met groepen werkt. Ze richt zich tot professionals die niet meer op zoek zijn naar theoretische denkkaders en opgelegde structuren, maar zelf willen beginnen creëren op een natuurlijke manier.

Let op, dit is geen opleiding om te leren coachen of begeleiden. We gaan ervan uit dat je die basis al verworven hebt. Mensen met een startende praktijk of met weinig coachingservaring mogen wel deelnemen, wetende dat bijkomende (coachings)opleidingen noodzakelijk zijn om er beroepsmatig mee aan de slag te kunnen.

Tijdens deze opleiding ligt het accent op het begeleiden van anderen. Indien je graag kennis maakt met deze methode en via de natuur bepaalde levensthema’s binnen jezelf in beweging brengt, raden we je de stage De natuur als coach aan.

Praktisch
 • Voor deze opleiding is er een telefonisch intakegesprek om een zicht te krijgen op je verwachtingen en professionele achtergrond.

 • Je krijgt een syllabus ter ondersteuning van de theorie.

 • We werken in een kleine groep van maximaal 10 personen.

 • We werken zoveel mogelijk buiten, maar bij slecht of koud weer doen we de nabesprekingen binnen.

 • Bij mooi weer vertrekken we één of twee keer op daguitstap met picknick.

 • We staan regelmatig stil, zowel letterlijk als figuurlijk. Voorzie warme kledij.

 • Bekijk ook alle andere modules die worden aangeboden in natuurcoaching (verdiepingsstage, supervisiedagen, eindproef...)

​​Prijs

Deze opleiding wordt georganiseerd door het Oost West Centrum, in hun gebouwen te Orval (Belgisch Luxemburg).

In de prijs zit alles begrepen: logies, volpension en begeleiding. 

De prijs voor deze opleiding is 1375 euro. Je krijgt 5% vroegboekkorting indien je het volledige bedrag ten laatste 2 maanden voor de aanvang van de cursus betaalt.

Deze opleiding kan via kmo-portefeuille betaald worden. 

Klaar om in te schrijven?

Inschrijven kan je enkel via de website van het Oost West Centrum: www.owc.be

Voor inhoudelijke informatie kan je wel bij mij terecht. 

Twijfel je of dit iets voor jou is? Bel +33 6 76 38 66 68 of stuur een mailtje.  

Benieuwd naar de andere stages ?

Tijdens deze training ligt het accent op het begeleiden van anderen via de natuur en staan we minder stil bij je persoonlijk groeiproces. Indien je graag via de natuur bepaalde thema's binnenin jezelf in beweging brengt, verwijs ik je graag naar het programma voor particulieren.

P1020293 - Copie.JPG