top of page

Natuurcoaching, iets voor jou?

Bijgewerkt op: 26 mrt. 2019

Overweeg je als particulier om een groeitraject te volgen via natuurcoaching, of als professional om natuurcoaching te integreren in je werk? Sta dan even stil bij de volgende thema’s. Met hoe meer uitspraken je het eens bent, hoe zekerder je mag zijn dat natuurcoaching helemaal je ding is.

Maar je hoeft je helemaal niet in alles te herkennen om te kunnen deelnemen. Als je met al je cellen voelt dat dit iets voor jou is, kom het dan gewoon beleven! Vertrouw op je intuïtie, die weet wat goed voor je is... en ontdek een nieuwe, boeiende wereld.


Je bent een natuurliefhebber

Je bent dol op de natuur, zoals 90% van mijn klanten. Gek, niet? Je verwachtte zeker 100%? Wel neen, er zijn steeds deelnemers die beseffen dat ze vervreemd zijn van de natuur en dat het dringend tijd is zich er weer mee te verbinden. Ook dan ben je welkom!


Innerlijke groei is je drijfveer

Je ondervond hoe verrijkend het is om jezelf in vraag te stellen en te evolueren als persoon. Je blijft benieuwd naar nieuwe groeikansen. Je weet dat dit niets te maken heeft met therapie, het is een continu proces, een levensingesteldheid waardoor je de oplossingen in jezelf zoekt en niet buiten jou. Een manier om je leven zelf in de hand te nemen in plaats van te wachten op de anderen. Begin je aan je eerste stapjes om bewuster te leven? Met de natuur als coach maak je van die eerste stappen meteen een grote sprong.


Je wil je intuïtieve vaardigheden verfijnen

Je weet dat het evenwicht tussen je ratio en je intuïtie -dus het afstemmen van je beslissingen op wat juist voelt voor jou - dé sleutel is tot innerlijke rust. Ben je geen expert in het gebruiken van je intuïtie, maar wel bereid je ratio een paar dagen op vakantie te sturen? Die intentie is al voldoende. Het probleem is meestal niet een “slechte” intuïtie, maar een gebrek aan vertrouwen erin. Trouwens, veel mensen (her)ontdekken tijdens de stages de kracht van hun intuïtieve gevoeligheid.


Je kreeg al antwoorden via de natuur

Je maakte al mee dat je met een vraag naar buiten trok en met een antwoord weer naar binnen kwam. Dat je plots een inzicht kreeg, gewoon door je te verbinden met de natuur. Als je de juiste vragen stelt en je de natuur op de juiste manier benadert, keer je steeds met rijke inzichten huiswaarts. Begrijp je (nog) niet waarover ik het heb? Kom dan ontdekken hoe de natuur je ondersteunt in je dagelijkse beslommeringen en je innerlijke groei.


Je weet dat de natuur bezield is

Dingen gebeuren niet “toevallig” in de natuur. Wie huisdieren heeft, heeft waarschijnlijk al ervaren dat die precies weten wanneer je troost nodig hebt. Bij dieren voelen we die bezieling goed. Bij planten of andere natuurelementen wordt dat al wat abstracter, maar verloopt het eigenlijk niet anders. De natuur weet precies wat je nodig hebt en treedt ook met jou in interactie. In natuurcoaching gaan we ervan uit dat alle natuurelementen op één of andere manier bezield zijn en dat je intuïtieve voelsprieten dit spontaan (meestal onbewust) opvangen. Heb je dat nog nooit ervaren? Geen probleem, je mag erop vertrouwen dat dit tijdens een stage op een heel natuurlijke manier tot je doordringt.


Je wil meer werken en leven vanuit jezelf, op een natuurlijke manier

Je bent een uniek persoon die weet wat goed voor je is en die wil leven op een manier die aansluit bij je ware natuur. Ook als je met de natuur werkt, wil je dat ook doen op jouw manier en niet volgens een vooropgelegde methode.

Heb je nood aan richtlijnen omdat je nog niet ontdekte wat jouw manier is? Uiteraard krijg je die, samen met alle vrijheid om er je eigen ding van te maken. In het werk met de natuur leer je de flow volgen. Alles groeit op een natuurlijke manier, vanuit jezelf en wat er zich aandient rondom jou. 

Leef vanuit je natuurlijke kracht

Natuurcoaching zet de natuur in als coach op je pad naar de kracht diep in jezelf. Als (eco)psychologe help ik jou evolueren in je unieke groeiproces. Schakel natuurcoaching in voor jezelf, je organisatie of je aanbod als professional.


Wil je meer lezen rond mijn basisfilosofie en mijn manier van werken? Lees het gratis e-book en de andere blogartikels op de website.

245 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page