top of page

Praktische informatie Jura

 
Ontdek een paar praktische weetjes rond een stage in de Jura en foto's van het verblijf. 
Aanpak 

Gedurende een cursus zitten we uiteraard niet stil.

Iedere dag trekken we de natuur in, naar plekken die ons iets te vertellen hebben. Je ontdekt niet alleen de kracht van de natuur, maar ook de schoonheid van de Jura want de meest krachtige plekken zijn bovendien ook wondermooi. 

Bij mooi weer vertrekken we met onze picnic en laten we ons zonder tijdslimiet meenemen met de flow. Bij minder leuk weer werken we ook binnen.

 

Fysieke conditie

In alles wat we ondernemen respecteren we ieders grenzen. Niks moet... alles mag. De fysieke activiteiten worden steeds aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. Als je geen twee kilometer kan wandelen, neem je best wel eerst contact op.

Het verblijf

We verblijven in een vakantiewoning in Plasne, het dorpje in de Franse Jura

waar ik woon. De woning werd volledig vernieuwd in 2015 en is schitterend

gelegen, afgezonderd tussen de velden en de bossen.

Je deelt een kamer per twee personen.
Er is één eenpersoonskamer, met een meerprijs van 100 euro per stage.
Andere eenpersoonskamers zijn enkel beschikbaar indien de groep niet vol zit.

Je tentje opslaan mag, maar geeft geen recht op korting tenzij er daarmee een

extra éénpersoonskamer kan worden vrijgegeven. 
Er zijn twee kamers met douche en lavabo, en drie kamers met een ruime

(gedeelde) badkamer op de gang. De twee wc's worden gedeeld.

Wil je zeker zijn van de kamer met eigen douche, kan je die reserveren mits

een meerprijs van 50 euro per persoon.

Ontdek de woning door te klikken op de foto hiernaast. Op de foto's

staan de bedden naast elkaar, maar die kan je uiteraard uit elkaar schuiven.

Eten en drinken

In de kostprijs zit een "volle koelkast", de groep kokkerelt samen en zorgt voor de afwas (beurtrol). We streven naar gezonde maar eenvoudige recepten. 
Al het eten en drinken is continu beschikbaar en zit in de prijs begrepen. We eten zoveel mogelijk vers en proberen maximaal rekening te houden met eventuele voedselallergieën. 

Uurregeling

Tenzij anders vermeld, starten we de eerste dag om 18u met een welkomstdrankje en het avondeten, en eindigen we de laatste dag na het avondeten, zodat je de ochtend daarop kan vertrekken wanneer je wil. De overige dagen werken we tot 17u.

We voorzien ook een vrije halve dag om alles wat te laten bezinken of er even alleen op uit te trekken. 

Vervoer en openbaar vervoer

Het transport naar de Jura (600 km van Brussel) en de verplaatsingen ter plaatse zijn niet in de prijs begrepen, maar auto-delen wordt aangemoedigd. Je kan ook met de trein komen. Ik haal je met plezier af aan het station van Poligny, want er is geen openbaar vervoer naar de gîte (9 km van het station).

Let op, de treinticketten zijn niet goedkoop, auto-delen is voordeliger.

Inschrijvingsprocedure

Stuur een berichtje via de contactpagina waarin je duidelijk vermeldt voor welk programma je je wil inschrijven.

Je krijgt zo snel mogelijk een inschrijvingsbevestiging met informatie rond de betaling en andere praktische zaken. Je bent definitief ingeschreven nadat je het voorschot betaalde.

Annulatie

Indien je zou annuleren tot een maand voor de cursus, kan je het voorschot recupereren mits 110 euro administratiekosten.

Bij annulering vanaf 1 maand tot 1 week vóór de start betaal je 40% van het cursusbedrag. Bij latere annulering of wanneer je niet komt opdagen, betaal je 80% van het cursusbedrag. Annulatie moet schriftelijk gemeld worden (per mail of per brief). Dit hoeft niet aangetekend, maar de annulatie is pas definitief nadat ik je de ontvangst ervan bevestigde.  

Indien je zelf iemand zou vinden die je kan vervangen, hoef je geen extra kosten te betalen. Een vervanger kan enkel aangebracht worden vóór de start van de cursus.

Wanneer wij een cursus annuleren, betalen wij je inschrijvingsgeld integraal terug. Voor eventuele andere kosten (vb. je treinticket) kunnen we niet aansprakelijk gesteld worden.​​

bottom of page