top of page

WOESTIJN beLEVEN

 
Natuurbeleving op het ritme van de Bedoeïenen…
 
Tiendaagse woestijnreis.
_DSC0639.jpg

7 tot 16 november 2021 - Egypte

De Egyptische Sahara heeft met haar leegte en overweldigende stilte een magische uitwerking op ieder die zijn stappen in het zand achterlaat.

Je volgt het ritme van de woestijn en laat je leiden door de Bedoeïenen die ons op het juiste moment naar de mooiste en bijzonderste plekjes brengen. Je verkent verschillende gebieden in de Egyptische woestijn, per kameel, te voet of per jeep. Je beleeft deze reis samen met de lokale bevolking en je slaapt onder de indrukwekkende sterrenhemel. Iedere dag word je begeleid door oefeningen uit de natuurcoaching die je helpen je nog dieper te verbinden met dit exclusieve landschap.

Focus op je essentie, je kern … dat is wat je in de woestijn zonder veel moeite terugvindt. Je komt er niemand anders tegen dan de natuur, de bedoeïenen, de groep en jezelf. 

Authenticiteit verzekerd!

Wat kom je beleven?
  • Je proeft een volle week van het woestijnleven en wordt meegenomen in de tradities van de Bedoeïenen.

  • Je verkent het dagelijks leven in de Bahariya oase en geniet van de liefdevolle gastvrijheid van de lokale bevolking. Je wandelt door de palmvelden, bezoekt de lokale boeren, helpt bij het bakken van traditionele broden, baadt in de warmwaterbronnen, barbecuet tussen de palmbomen…

  • Je verkent de verschillende landschappen van de westelijke woestijn, te voet, per kameel en per jeep.

  • Door een combinatie van natuurcoaching, meditatie en een vleugje sjamanisme voel je je dieper verbonden met de kracht van de woestijn en ervaar je meer bezieling en innerlijke rust. Je krijgt de kans om de woestijn en jezelf te verkennen via deze intuïtieve technieken.

  • Je laat je verrassen door alles wat er op je pad komt en wat de woestijn aan je openbaart.

  • Je geniet samen rond het kampvuur van vers gekookte maaltijden, traditionele thee en zelfgemaakte Bedoeïenenmuziek.

  • In de oase overnacht je in een Eco Resort, in de woestijn onder de indrukwekkende sterrenhemel of in een tentje indien je dit wenst.

 
Begeleiding

Deze reis wordt praktisch georganiseerd en ter plaatse gecoördineerd door Usha Henning van Inside Nature. Ze is getrouwd met Ahmad die opgroeide in de Bahariya oase en vergroeid is met het woestijnleven. Ahmad, Usha en hun kinderen wonen nu in België, maar leefden daarvoor een paar jaar met hun gezin in de Bahariya oase.

Usha spreekt Arabisch en heeft kennis en ervaring met de lokale gewoonten en gebruiken.
Ze volgde een opleiding Natuurgeneeskunde en heeft in België een praktijk voor persoonlijke coaching, loopbaanbegeleiding en teamcoaching in de natuur.

Een ervaren en professioneel team van lokale bedoeïenen (woestijngidsen, chauffeurs en koks) staan in voor de praktische uitvoering ter plaatse. Ze zijn intens verbonden met de woestijn, “begrijpen” het ritme van de natuur als geen ander en voelen perfect wat ons te doen staat om er in harmonie te leven en te overleven. Ze stemmen het ritme van de activiteiten af op wat er zich aandient in de natuur en in de groep. Ze ondersteunen onze logistiek zodat we 100% van het moment kunnen genieten, diep verbonden met onszelf en in voeling met deze bijzondere natuur.

Ilse van Shizendo begeleidt de interacties tussen jezelf en de natuur.  

 

Natuurcoaching in de woestijn…

Genieten en ZIJN, in verbinding met jezelf en begeleid door de natuur… dat is wat je komt beleven!

De oefeningen worden verspreid over de dag en aangepast aan wat er zich aandient, zodat ze op een natuurlijke manier doorheen het programma vloeien. 

Je maakt op verschillende manieren contact met de woestijn en staat stil bij wat dit met je doet. De nadruk ligt op het heel bewust aanwezig zijn, zowel op de plek waar je bent, als bij jezelf.

De woestijn helpt je goed te gronden, weg van alle beslommeringen en stress. Maar tegelijkertijd voel je er heel sterk de verbondenheid met het grotere geheel. Je hoeft daar helemaal niet je best te doen om in contact te komen met diepere lagen in jezelf, het gebeurt er gewoon.

Deze reis is ook boeiend voor natuurcoachen die zich graag verder verdiepen in deze materie en willen groeien in hun job. Je leert doorheen deze reis nog meer werken vanuit rust, verstilling en “zijn”.

Je bent vrij om deel te nemen aan deze momenten van verstilling. Het is voor ons belangrijk dat je deze reis helemaal jezelf kan en mag zijn. Genieten, plezier maken, samen zijn of juist even alleen in stilte… niets moet, alles kan. Het is jouw reis!

Prijs, programma en praktische info

Deze tiendaagse reis kost 1850 euro.

Meer informatie over het programma, wat er in de prijs is inbegrepen, de bezienswaardigheden, de betaling, de annulatievoorwaarden, onze ecologische accenten, de vlucht en het aantal deelnemers vind je in een overzichtelijke printversie die je kan openen door op onderstaande knop "Printversie Reisinfo" te klikken:

 

Klaar om in te schrijven?

De reis gaat door vanaf 6 deelnemers

Voor meer informatie over de inhoud van de reis en de natuurcoaching kan je bij mij terecht. 

Het boeken van de reis verloopt via Starling: klik hier door naar hun pagina.

Twijfel je of dit iets voor jou is? Bel +33 6 76 38 66 68 of stuur een mailtje.

Je kan ook deelnemen aan de gratis online infosessie rond deze reis, op zondag 5 september om 10u. Schrijf je hier in:

bottom of page